SFBB

در راستای رسیدن به اهداف بهبود و ارائه صنعت غذای سالم و همچنین دغدغه های تمامی دست اندرکاران صنعت غذا در سراسر کشور ، با توجه به صدمات و آسیب های وارده به سلامت و بهداشت ارائه غذا طی سال های اخیر و اثبات مشکل آفرین بودن بدیهیات تولید صنعت غذا و ارائه آن به مشتری نیاز عاجل به تصحیح و بازبینی اصول بهداشت ، قوانین و استانداردهای موجود در راه رسیدن به بهداشت جهانی در این صنعت می باشد.

نزهت مشتاقی پور

 

SAFER FOOD, BETTER BUSINESS

نویسنده: سرکار خانم نزهت مشتاقی پور، مدیر چرخه صنایع غذایی شرکت آرشانیک
نزهت مشتاقی پور

 

در راستای رسیدن به اهداف بهبود و ارائه صنعت غذای سالم و همچنین دغدغه های تمامی دست اندرکاران صنعت غذا در سراسر کشور ، با توجه به صدمات و آسیب های وارده به سلامت و بهداشت ارائه غذا طی سال های اخیر و اثبات مشکل آفرین بودن بدیهیات تولید صنعت غذا و ارائه آن به مشتری نیاز عاجل به تصحیح و بازبینی اصول بهداشت ، قوانین و استانداردهای موجود در راه رسیدن به بهداشت جهانی در این صنعت می باشد.

 

راهنمای سیستم SFBB

SFBB     یک راهنمای ساده و فراگیر برای ایمنی و سلامت مواد غذایی است که در سال ۲۰۰۶ توسط آژآنس استاندارد های غذایی انگلستان (FOOD STANDARDS AGENCY ) طراحی و در سال ۲۰۱۰ ترجمه و گرد آوری شده است .

راهنمای SFBB ویژه فست فودها ، رستورانها ، رستوران هتل ها ، کترینگ ها ، کافی شاپ ها ، قنادی ها ، مراکز تهیه غذا ، تولیدکنندگان غذاهای آماده و توزیع کنندگان مواد غذایی می باشد .

این راهنما شامل پنج اصل ساده و کلیدی می باشد . این اصول عبارتند از :

–           جلوگیری از آلودگی متقاطع  cross contamination

–           شستشو و ضد عفونی اثر بخش cleaning

–           نحوه سرد کردن مناسب مواد غذایی chilling

–           پختن و گرم کردن صحیح cooking

–           مدیریت management

 

مزایای این راهنما نسبت به استانداردهای مشابه :

–           سهولت پیاده سازی و هزینه کمتر نسبت به استانداردهای مشابه

–           اخذ گواهینامه جهت ارائه پیاده سازی الزامات مربوطه

–           انطباق با قوانین ملی

–           اثبات ایمن بودن غذا به مشتری

–           داشتن کارکنان آموزش دیده

–           حفظ اعتبار کسب و کار

–           پیشرفت کسب و کار

sfbb

کتاب ” غذای سالم تر، کسب و کار بهتر ” توسط نزهت مشتاقی پور ترجمه و بهار ۱۳۸۹ به چاپ رسید.

این کتاب ترجمه ایست بر راهنمای ” SFbb ” که شما را در رسیدن به اهداف زیر یاری می رساند :

    کمک در ایجاد فضاهای بهداشتی در اماکن سرو غذا
    ایجاد آگاهی بیشتر برای داشتن فضاهای کاری بهداشتی و به دور از هر گونه آلودگی، آفات، حشرات و حیوانات موذی
    تبیین لزوم بکارگیری و بهره مندی از پرسنل آموزش دیده و قابل اعتماد
    بهره مندی از مکان و مواد غذایی عاری از هرگونه آلودگی های میکروبی، شیمیایی و فیزیکی در رستورانها، فست فودها، قنادی ها، کترینگ ها و عوامل وابسته به آنها( مانند: خرده فروشان، عمده فروشان و تهیه کنندگان مواد اولیه غذایی)
    راهکارهایی برای ایجاد محیطی سالم برای تهیه و ارائه غذای بهداشتی
    راهکارهایی جهت جلوگیری از خطرات و اشتباهات مربوط به تهیه غیر بهداشتی غذا
    چگونگی گزینش و نگهداشت کارکنان منظم و مرتب و آموزش دیده
    چگونگی تهیه، پخت و نگهداری غذا تا زمان سرو آن
    چطور و چگونه از مواد شوینده و مواد شیمیایی در اماکن تهیه غذا استفاده و نگهداری کنیم
    چگونگی انتخاب تامین کنندگان و پیمانکاران اولیه مواد غذایی

. نقش سازمانهای مردم نهاد در حفظ و ارتقاء کیفیت مواد غذایی و اماکن سرو غذا

    و در انتها چگونگی ارتباط با مشتریان و حفظ آنها