چرا باید دستها را بشوییم، دست ندهیم و به تی زون دست نزنیم؟

 

جهت مشاهده ویدیو کلیک نمایید drraftari

در مدت بیست سال که در زمینه استانداردهای مختلف بین المللی،

 

در زمینه استانداردها کار مشاوره و ممیزی کرده ایم، یکی از سختگیرانه ترین استانداردها در زمینه غذا و دارو

 

استاندارد GMP (Good Manufacturing Practice)  است که به معنی "شرایط خوب تولید" می باشد. 

در این استاندارد تمام مواردی که ممکن است یک خطا منجر به آلودگی یک محصول گردد با رویکرد ریسک مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از الزامات این استاندارد نقاط تماس آلودگی (Cross Contamination) است که می خواهد بررسی و کنترل به گونه ای باشد که آلودگی منتقل نشود و البته یکی از راه های انتقال آلودگی، انتقال از طریق تماس است. 

وقتی به این الزام توجه کنید در فرآیند کاری بسیاری از رستوران ها و هتل ها و یا حتی در آشپزخانه منزل و در مراودات روزمره متوجه بالا بودن سطح ریسک می شوید!

مثال ساده آن لیوان هایی است که در رستوران معکوس روی میز گذاشته می شود و یا یک دستمال کاغذی داخل آن تزیینی می گذارند، خود این موارد تماس هایی است که آلودگی را منتقل می کند.

حال در مورد شیوع ویروس کرونا دقت کنید که دستهای ما مرتب با سطوحی که ویروس در آنجا می نشیند،

در تماس است و از این طریق منتقل می شود.
یک راه بسیار ساده اما موثر اینست که این تماس ها را کم کنیم تا آلودگی کم شود.

مخصوصا آلودگی از نوع میکروبیولوژی مانند ویروس کرونا که بسیار سریع الانتقال هم هست.

این نکات بسیار حیاتی هستند:

اگر دستکش به دست داشته باشیم تماس دست با سطوح کم می شود.

اگر دست ها را مرتبا بشوییم، ویروس هایی که امکان انتقال دارند را از بین می بریم.

اگر به تی زون (T zoon) یعنی ناحیه چشم و بینی و دهان که شبیه یک تی انگلیسی است دست نزینم

راه انتقال از طریق ورودی های بدن را کنترل می کنیم. ماسک و عینک هم چنین کارکردی دارد.

اگر وسایل پرتماسی مانند سوییچ و تلفن همراه و کنترل تلویزیون و گوشی ها رو مرتبا ضد عفونی کنیم هم یک راه انتقال از طریق تماس را می بندیم.

با انجام این چند کار ساده، درصد قابل توجهی از ریسک را کم کرده ایم و بقیه اش را لازم است توکل کنیم و دیگر نیاز به وسواس بیشتر نیست.

drraftari@